Web
Analytics
KLUBBEN / AKTIVITETER


40 års jubileum

Så har klubben feiret sitt 40-års jubileum med en stilig og kjempefin fest på Tune Prestegård.
Fredag 29. mai var vi 70 medlemmer og gjester på prestegården til nydelig mat og flott stemning.
Vår Distriks-Guvernør Jan Sverre Hanssen med frue satte en ekstra spiss på kvelden,
spesielt da han leste opp en gratulasjonshilsen fra Verdenspresidenten Gary C.K. Huang.
Videre ble de gjenværende 7 chartermedlemmene tildelt Paul Harris Fellow
og enda to PHF til Anna og Jens Grønnerød for deres engasjement for Rotary. 

I tillegg ble Søren Pyntlund (fra Danmark) tatt opp som nytt medlem.
Det ble en minnerik kveld for både medlemmer og gjester.


Søren gratuleres av DG Jan Sverre Hanssen


Et sikkert vårtegn
Et sikkert vårtegn er når klubben møter opp på dugnad i Hafslund alléen. Litt kaldt og med truende
mørke skyer i horisonten skremte ikke medlemmene fra å komme. De første 4 med motorsag kom
allerede kl. 15.30 og da var dugnad sjefen Jim der sammen med Jan Willy og utstyret til "kjøkkenet".
Jim hadde på forhånd merket av noen store trær som motorsag-gutta gikk på med liv og lyst.
I år var det Per Sundby, Rune Larsen, Hans Erik Pedersen og Per Brevik som sørget for at
de ærverdige trærne falt en etter en. Deretter kvisting og oppdeling til resten av gjengen som
skulle komme kl. 18.30. Etter en snau time kom ryddegjengen og snart var alle i arbeid.
André, sønnen til Jim hadde i mellomtiden kommet med traktor og "grenspiser" som raskt
forvandlet store og små grener til flis. 

Nytt medlem i klubben

På ost-og vin-aften ble Hans Kristian Guslund tatt opp som medlem i klubben. 
ekstra stas var det at vår guvernør Jan Sverre hHanssen
 fikk gleden av å gratulere hans kristian som rotarianer

Klubben takker DG Jan Sverre Hansen for et interessant
foredrag og en hyggelig time med god mat.


Nok en vellykket bokmesse!

Mellom 4-500 mennesker trosset det dårlige været
og besøkte bokmessen i år og vi er fornøyd med resultatet.
Tusen takk til alle som støttet en god sak!
Fornøyde medlemmer på besøk i Welshpool RC.


Bilder og referat hentet fra Welshpool RCGratulerer kai!

KLUBBEN HAR FÅTT ET NYTT PAUL HARRIS MEDLEM. UNDER ÅRETS OST- OG VINAFTEN BLE KAI BRANDSTORP TILDELT SIN VELFORTJENTE ÆRESBEVISNING. KAI HAR VÆRT, OG ER EN DRIVKRAFT I KLUBBEN PÅ MANGE OMRÅDER. ENGASJERT I RYLA OG BOKMESSE, OG NÅ SIST "WATER FOR LIFE". HAN HAR MEDVIRKET TIL AT KLUBBEN HAR FÅTT EN GOD ØKONOMI OG IKKE MINST SØRGET FOR AT VI HAR ET GODT MILJØ OG EN HØY MØTEPROSENT OG DET HAR STYRKET KLUBBEN. VI GRATULERER KAI MED UTMERKELSEN.BØKENE GIKK UNNA!

Schønberg Erkens klassiske kokebøker gikk som varmt hvetebrød på Skjeberg Rotaryklubbs årlige bokmesse lørdag og søndag 2-3. november. Men det var ikke det eneste det gikk unna av ifølge prosjektleder Per Sundby. Det har rent inn med folk ti minutter før det åpnet lørdag formiddag. 
Halvparten av inntektene fra bokmessen går til internasjonale prosjekter som rent drikkevann og skoledrift i Thailand, mens resten går til lokale formål og ildsjeler.

Besøk i Welshpool RC, vår vennskapsklubb

Det var et storslagent og høytidelig møte med diverse prominente gjester. Blant annet 3 kjekke herrer fra Skjeberg Rotaryklubb. Thor Otto Trapness, Øistein Brodal og Jens B Grønnerød

Øystein holdt en meget flott tale og overrakte vår gave til klubben, som var et drikkehorn med innskripsjoner av våre respektive klubbnavn pluss et hjerte. Gaven ble hjertlig mottatt. I løpet av festen var det en høytidlig undertegnelse av vennskapsavtalen mellom Welshpool -og Skjeberg Rotaryklubber.Årets dugnad på Hafslund


Den var engang hovedveien inn til hovedgården fra nord og ble anlagt omkring 1760. Den hadde en rekke med mektige lindetrær på hver side, og i dag er det vanskelig å få øye på restene etter dette flotte kulturminnet.

For å synliggjøre hvor denne alléen har vært, har Samfunnskomitéen i Skjeberg Rotaryklubb tatt på seg å rydde dette området. Denne dugnaden startet i fjor og onsdag 24/4 var det på'n igjen. Klubbens medlemmer stilte villig opp med motorsag og ryddegjeng. Etter å ha felt en del trær, hadde vi fått hjelp av en kvist-kutter som gjorde jobben effektivt. All kvist ble omhyggelig kuttet opp til flis og trærne ble omhyggelig tatt vare på til kommende vinters fyring. Tradisjonen tro ble dugnaden avsluttet med rømmegrøt og saft. Dette har vært et fast innslag på alle dugnadene i mange år. Klubben hadde for noen år tilbake ansvaret for å holde veien inn til Bjørnstadskipet, men etter at Sarpsborg kommune tok over dette arbeidet, har ryddingen til Hovedgården blitt Skjeberg Rotaryklubb sitt nye dugnadsprosjekt.
Dette forteller formannen i Samfunnskomitéen, Kjell Lunde

En fornøyd ryddegjeng.Skjeberg Rotaryklubb
på Borgen sykehjem

KAFFE OG KRINGLE, GRATISUTLODNING
OG VAKKER KORSANG STO PÅ PROGRAMMET 

DA SKJEBERG ROTARYKLUBB GJESTET BORGEN SYKEHJEMNærmere 60 personer var samlet i peisestuen på sykehjemmet.

En slik hyggekveld en gang i året er en prioritert oppgave for Skjeberg Rotaryklubb og det er klubbens samfunnskomite som står for arrangementet. Dette er blitt en hyggelig tradisjon både for klubben og for sykehjemmet.

Sangkoret Varden underholdt med vakker korsang som beboerne virkelig satte pris på. Eldste deltager til stede var 99 år og håpet å komme igjen også neste år. Tilstelningen ble avsluttet med en hyggelig gratisutlodning med mange gevinster.


Nok en gang ble det en hyggestund for beboerne i et par timer og et vellykket arrangement i Skjeberg Rotaryklubbs regi. Klubben har allerede lovet å komme tilbake neste år med et tilsvarende arrangement.Vi har hatt besøk av Welshpool Rotaryclub

5 dager i juni.

4 år etter vårt siste besøk i Wales, og en fantastisk tur tvers over Irland, kom våre venner fra Welshpool RC på besøk til Skjeberg. 5 dager og netter kan virke lenge, men programmet var variert, været var godt og stemningen på topp.Gjestene ankom sent fredag 8.juni på Rygge Flyplass.

På lørdag kveld samlet verter og gjester seg hos hhv. Jens og Anna og hos Kåre og Olaug, til hyggelig samvær og god mat og drikke.Søndagskvelden besøkte vi sammen med Skjeberg RK, Kongshallene på festningen i Halden med fingermat og drikke i beger. Det ble rikelig tid til individuelle program frem til tirsdag 12. Juni da vi satte oss på bussen, i regi av Svein-Arne, og reiste til Gardermoen flymuseum. Her fikk vi en populær og hyggelig omvisning av Helge Enger fra Nannestad RK. Videre gikk turen til Skogbruksmuseet i Elverum, og en omfattende utstilling av fisker og dyr og dyrelåter, så vel som gamle verktøy og påminnelser om at vi alle begynner å dra på årene. En del av det som nå er på museum har vi da vitterlig vært med på selv. Innom Oslo og en rusletur på Operataket og vi var ikke hjemme igjen før i kveldingen

Siste dag var onsdag 13. Juni. De fleste møttes til fiskesuppe-lunch i hagen hos Øistein og Berit, før alle gjestene var med på et ordinært møte hos Skjeberg RK. Ordinært og ordinært forresten. Siri Damsleth fortalte på flytende engelsk om sitt Comlight prosjekt i ord og bilder. President Dennis Duggan fra Welshpool RC inviterte oss til gjenvisitt i Wales allerede neste år, og Skjeberg RK fikk en formell invitasjon til å inngå en vennskaps-klubb avtale med Welshpool RK


Onsdag kveld reiste våre gjester hjem til Wales, fra Rygge Flyplass
Omtale i SA 26. april


Vellykket arrangement på Borgen Sykehjem 24. januar (SA-31/1)


 

Hans Erik er en av fire medlemmer av klubben som stiller opp som frivillig datalærer på Frivilligsentralens datakurs hver mandag. 
(SA-31/1)
 

Sosiale medier 

Møteinformasjon

Møtested: Skjeberg Rådhus
Adresse: Rådhusveien 17
Postnummer: 1739
Sted: Borgenhaugen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...