Web
Analytics
Rotarybesøk på Lande skole

Noe som er veldig fint med å være medlem av Skjeberg Rotaryklubb er når vi engasjerer oss i aktiviteter utenfor klubben. Ikke minst når det gjelder ungdom. 
Her er vi på besøk hos en fantastisk gjeng med 12-åringer ved Lande Skole i Sarpsborg. De har engasjert seg i et prosjekt ved navn First Lego League. I dette prosjektet skal de finne seg et tema å forske på, de skal bygge en robot som skal utføre en rekke utgaver og styres ved hjelp av dataprogrammering. Og de skal fremføre en presentasjon av hvordan de har gjennomført prosjektet. I tillegg skal de konkurrere med en rekke andre skoler om hvem som hadde det beste prosjektet og gjennomføringen. Temaet de valgte var dyrking av mat i verdensrommet slik at de som befinner seg på romstasjoner kan få ferske grønnsaker i stedet for mat fra tuber og poser.

Det å ha en levende plante å pusle med gir dessuten en del psykososiale fordeler, forteller prosjektgjengen som har kontaktet en rekke forskningsinstitusjoner for å få mer kunnskap for å løse prosjektet.

Men før konkurransen må man ha en generalprøve og få tilbakemelding fra et publikum. Og da stilte tre karer fra Skjeberg Rotaryklubb opp som "prøvekaniner". Det var faktisk kjempegøy og veldig engasjerende. Kanskje noe å tenke på for klubben vår som et prosjekt å støtte for neste år! Vi sier Heia SLA SARP, som gjengen kalte seg!

Sosiale medier 

Møteinformasjon

Møtested: Skjeberg Rådhus
Adresse: Rådhusveien 17
Postnummer: 1739
Sted: Borgenhaugen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Klubbens møter:

Julebord

2023-12-13 19:00 - 23:00

Ordinært styremøte

2023-12-20 18:00 - 19:00

Klubbmøte: Program blir oppdatert

2023-12-20 19:00 - 20:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...