Web
Analytics

Kurset, som er veldig ettertraktet og holder svært høy kvalitet med en rekke spennende foredragsholdere fra inn- og utland ble sist arrangert på Oscarsborg utenfor Drøbak. Det var Skjeberg Rotaryklubb som hadde invitert Martine og sponset henne deltakelse til det såkalte RYLA-kurset (Rotary Young Leader Award). Kurset tilbys unge mennesker som håndplukkes fordi de ansees å være fremtidige lederemner.Det jeg lærte på dette kurset, både når det gjelder ledelse og det å møte andre mennesker, kan jeg ta med meg videre i livet, sier Martine som har studert helsefag de siste årene og satser på en videre sykepleierutdanning.

Det har vært utrolig spennende, lærerikt, utfordrende og slitsomt.  Det har vært å møte 50 andre ungdommer jeg aldri før har møtt og lære meg å forholde meg til dem, både sosialt og i gruppearbeider. Det har vært veldig spennende foredragsholdere både fra næringsliv og organisasjoner. Det har vært karriere-rådgivere, hodejegere, næringslivsledere, livs-coacher og mennesker som har fortalt om både medgang og motgang som ledere.

Ikke minst har vi lært hvor viktig det er å være en leder og ikke en sjef. Å være en som går foran og viser vei og ikke bare forteller andre hva de skal gjøre og hvordan de skal gjøre det. Vi har lært viktigheten av å planlegge for å oppnå våre drømmer og å legge vekt på moral, etikk, kultur og kvalitet.

Det er også et tankekors at 60 prosent av dagens unge har symptomer som hemmer livskvaliteten deres. At mange faller gjennom i skolegangen og ikke får en jobb fordi de har hull i CV-en sin. Og at mange arbeidsgivere overser at disse unge likevel er fulle av talenter som kan brukes til noe positivt både for bedriften og den unge selv, sier Martine som ikke har angret et sekund på at hun sa ja-takk da hun ble spurt om å delta:

Å ta utfordringen og delta på noe der jeg ikke kjente noen fra før og samtidig lære så mye, har gitt meg en utrolig mestringsfølelse! Og noen av de jeg møtte vet jeg at jeg vil ha gjensidig nytte og glede av senere i livet. Vi er allerede venner på Facebook og vil holde kontakten.

Nå har jeg anbefalt alle vennene mine å takke ja uten betenkningstid dersom de en gang blir invitert til å delta på RYLA. Det er ingen tvil om jeg har forandret meg i løpet av dette kurset – ja, jeg er vel blitt mer voksen, så og si!

Arne Sigurd Rognan Nielsen

 Martine Øby Strand (20) fikk blomster av presidenten i Skjeberg Rotaryklubb, Morten Pehrsen, etter hennes foredrag om deltakelsen på RYLA ved klubbens siste møte. 

 Bilde 2:

 Martine Øby Strand (20) holdt rotarianerne i Skjeberg Rotaryklubb i ånde en hel time med sitt humørfylte og spennende foredrag. 

 

Sosiale medier 

Møteinformasjon

Møtested: Skjeberg Rådhus
Adresse: Rådhusveien 17
Postnummer: 1739
Sted: Borgenhaugen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no


Årsfest
25. jun. 2021, 19.00 - 23.00

ÅRSFEST på Rest. SALT. Høysand. Sommeravslutning, ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...